tiistai 23. lokakuuta 2012

Syksy on tullut


Viime syksyn amaryllis Picotee kukki, mutta se kukki täysin valkoisena, punaiset reunat kukista puuttuivat.
Kiinanruusut ovat sitkeitä kukkijoita, ne puskevat uutta kukkaa päivittäin.


Tyttäreni ilahdutti minua synttäreiden kunniaksi neilikkakimpulla :)


Joka syksyinen urakka saatiin tehtyä auringon hieman pilkistäessä eli ruusupensaat leikattua. Käsissäni on vieläkin piikkejä... Istutin varaston seinälle vuorenkilpeä, sillä se näyttää viihtyvän penkissä hyvin. Etureunalla olevat vuorenkilvet ovat levinneet paljon niistä muutamasta pienestä taimesta, jotka alunperin istutin vuosi kaksi sitten.


Naapurin rouvalla kukki tulppaanit keväällä todella kauniisti, joten istutin vuorenkilpien väliin 'Purple Jack' ja 'Purple Mixed' sipuleita sekä 40 krookusta. Olen hieman skeptinen, sillä aina kun istutan tulppaaneita ja krookuksia, joku nälkäinen käy syömässä ne välipalaksi.


Daalian juurakot (vanhaa suomalaista kantaa) kaivoin ylös ja tyttäreni suostui ottamaan ne evakkoon kylmäkellariinsa. Otin myös pari kaupallista pikkudaalian juurakkoa talteen, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, ne eivät talvehdi kunnolla.


Tämän EI pitänyt tapahtua, mutta en raaskinutkaan antaa pelargonien paleltua. Niinpä ne tulivat mökiltä takaisin ja asustelevat mieheni iloksi nyt keittiönpöydällä...


Heh heh, tämä oli sivujuonne, mutta palautimme automme Vantaalle ja tarkkana kuin porkkana huomasin heti, että Viherpaja on aivan vieressä. Pienen taivuttelun jälkeen mieheni suostui kääntämään ratin sinne ja juoksin tarkistamaan tarjonnan. Ja siellä oli kuin olikin kerrottu vaaleanpunainen kiinanruusu, yksivartinen.  Mikään mahti maailmassa ei olisi saanut minua jättämään sitä sinne, joten nyt sekin majailee keittiön pöydällämme. Mukaan lähti myös kerrottu saint paulia.