perjantai 9. marraskuuta 2012

Vanda


Elämäni tuntui jotenkin liian helpolta ja ajattelin hankkia haastetta elämään. Pino orkideakirjoja kirjastosta antoi vinkkiä siihen, mihin voi aikansa laittaa, jos ei ole mitään tekemistä. Ja mihin rahansa laittaa, jos sitä tuntuu olevan liikaa taskuissa painamassa.

Kuukausi sitten silmäkulmaani osui puutarhaliikkeessä seinillä roikkuvat paljasjuuriset orkideat. Niinkuin kaikki normaalit ihmiset, minäkin kävelin niiden ohi. Mutta toisin kuin noilla kaikilla muilla normaaleilla ihmisillä, aivoni tallensivat tuon kuvan huolellisesti aivopoimuihini.

Niinpä ehdotin toissapäivänä miehelleni muina miehinä työpäivän jälkeen, että voisimme piipahtaa iltakävelyn merkeissä ko. puutarhaliikkeessä. Mieheni oli hieman epäilevä: "Aiotko ostaa jotain?". "Ei, en, ajattelin vain pientä virkistävää kävelyä". (...ja virkistää muistiani noista roikkuvista kaunottarista).

Niinpä lähdimme ja siellähän yksi yksinäinen roikkui. Katselimme toisiamme ja terve järki voitti. En voi ostaa, enkä ottaa meille kasvia, jonka juuret ovat 1,5 metrin mittaiset. Niinpä siirryimme viereiseen puutarhaliikkeeseen ja ostin lohdukseni järkevän ihmisen valinnan: tarjouksesta kolme phalaenopsista. Ihan hyvä valinta.

Mutta illalla uni ei tullut ja mietin yksinäistä roikkujaa. Varmistin kirjoista: hyvä päätös, se on hankala hoidettava. Aamulla heräsin uuteen päivään. Haluan sen roikkujan! Ajattelin, että piipahdan hakemaan sen ruokatunnilla, mutta töissä oli liian kiire. Illalla olin luennoilla ja pääsin kotiin vasta kymmenen pintaan.

Tänä aamuna heräsin virkeänä kuin peipponen: Vandaseni, minä tulen sinut noutamaan seinältä  roikkumasta. Ah, siellä se oli ja kannoin sen onnistuneesti kotiin (paketin korkeus oli oman pituuteni verran).

Sitten olikin Helga-neidin kyvyn aika. Joo joo, minulla on pakkomielle kylvetettäviin, aivan kuin villakoirissa ei olisi riittävästi...


Siinä pikkuistani kylvettäessä, mieleeni juolahti että hän on kovin yksinäinen. Niinpä pirautin Vantaan liikkeeseen ja kysäisin, olisiko heillä Vandoja? 


Niin tarina tällä erää päättyy, punainen Helga-neitini (kukan koko 12 cm) sai kaverikseen valkoisen (7 cm) ja sinisen (11 cm) Vandan.