tiistai 21. toukokuuta 2013

BH-koe (epävirallinen)

Mustaterrieri uros Jedi 

BH "kokeen" arvostelu:

Seuraaminen kytkettynä:

Keskittyessään koira tekee erittäin kaunista jälkeä, mutta kokeessa huomaa uuden paikan vaikuttavan koiraan. Nopeassa askelluksessa suoritus on ERINOMAINEN! Koiran kanssa kannattaa harjoitella kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä liikkeeseen, jotta seuraaminen olisi alusta loppuun yhtä näyttävää. Käsimerkkiä voi alkaa häivyttämään kun koira osaa liikkeen 80% (hyvin lähellä). Koiralla on erittäin hyvä istuminen! Koiran huomio herpaantuu liikkeen aikana tietyin väliajoin, mutta muuten koirakko tekee tasaista ja näyttävää jälkeä. Ihmisryhmän alussa henkilöt hiukan kiinnostavat.

Seuraaminen vapaana:

Vapaana seuraamisessa henkilöryhmä menee erinomaisesti. Koira irtaantuu hiukan ohjaajasta, mutta pääsääntöisesti pysyy vierellä. Keskittyessään koira on innokas ja nopea. Vapaana seuraaminen on vielä näyttävämpi kuin kiinni ja tehdessään kunnolla koirakko näyttää upealta! Hitaana seuraaminen on erinomainen! Vapaana seuraamisessa suurin häiriö oli oman auton ohitse kulkeminen, mutta koira palasi kuitenkin nopeasti työhön.

Istuminen:

Koira istuu nopeasti, mutta nousee tästä ylös. Liikeessa harjoitelkaa kestoa, niin että koira pysyy varmasti istumassa ja vaihdelkaa matkaa niin ettei koira totu tiettyyn etäisyyteen.

Maahanmeno:

Koira on erittäin innokas ja maahanmeno jopa hauska syöksy! Koira ei kuitenkaan malta kauaa paikallaan pysyä. Luoksetulo on erittäin nopea ja innokas. Luoksetuloon hiukan ehkä rauhallisuutta varsinkin kun ollaan jo metrin päässä ohjaajasta. Paikkamakuun harjoittelua niin että koira pysyy rauhassa ja pitkään paikallaan.

Paikkamakuu:

Paikkamakuu sujuu suhteellisen hyvin, ohjaajalle kuitenkin muistutukseksi, selkä pysyy koiraan päin. Harjoittelua liikkeen varmuudessa ja pituudessa. Suurin häiriö on juoksuun lähtevä toinen koira. Koulutuksessa tullaan tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta kunnolla tehty pohjatyö luo vahvan liikkeen. Luotto koiraa kohtaan, ei haittaa vaikka välillä epäonnistutaan.