sunnuntai 4. elokuuta 2013

Koiratanssituomarina Janakkalassa


Tänään oli Janakkalassa koiratanssikisat helteisissä tunnelmissa. HTM:ssä oli 8 koirakkoa, niistä ehkä mieleenpainuvin oli Susanna Ekblomin ja Bregon voittajaluokan esitys. Siinä oli kaikki elementit kohdallaan, kiva esitys, hurjan hyvä kontakti, täydelliset positiot, esitys jonka olisi voinut katsoa vielä uudelleen ja uudeleen. Pidin myös kovasti Sinin ja Sonicin avoimen luokan koreografiasta (Super Mario), se oli ideana aivan loistava ja Sonic pysyi hyvin musiikin tahdissa, vaikka positiot eivät ehkä olleet ihan täydelliset.

 

Freestyle puolella oli 26 koirakkoa, aika tasaisia esityksiä. Osa koirista hyytyi helteeseen jo ensi askelilla. Siellä oli kaksi villakoiraa, Tiina Jussila & Namu ja Tiina Harju & Heka. Pidin kummastakin esityksestä. Hekalla oli mainio irokeesileikkaus.

Ehkä tässä kisassa pisti silmään muutama asia, helteessä hyytyneet koirat, omistajien turhankin tiukaksi mennyt käskytys (oli paljon virheitä, joita en olisi huomannut, ellei omistaja olisi kovaan ääneen niitä korostanut kovalla äänellä käskyttämällä) ja koirien koskettelu kesken esityksen (en muista nähneeni vastaavaa aiemmin, siihen syyllistyi useampi koirakko).

Pari koirakkoa jäi mieleen, lapinkoira, joka karkasi kesken esityksen ulos kehästä, mikä oli todella sääli, sillä koiralla oli energiaa ja sitä oli todella hauska katsella. Pinseri, jota ohjasi nuori tyttö, josta varmasti kuulemme vielä tulevaisuudessa. Koira haaveili omiaan, mutta tyttö veti esityksen läpi todella sinnikkäästi. Ei voinut kuin ihailla.