lauantai 26. lokakuuta 2013

Orkideanäyttely


Odottelin kärsimättömänä tämän vuoden orkideanäyttelyä ja eilen vihdoin oli avajaispäivä. Väkeä oli melko runsaasti paikalla ja myyntipöytien luona meno kuin Stockan hulluilla päivillä. Keski-ikäiset täti-ihmiset keskittyivät aarteiden saamiseen tiukka katse silmissään ja kyynärpäät tanassa. Vaikka kuinka piipitti anteeksi ja yritti päästä pöydän viereen, niin se oli kuin olisi muurille puhunut. Niinpä otin saman taktiikan käyttöön ja aloin löytää omia pikku aarteitani.


Ihka ensimmäinen löytöni oli Phalaenopsis Philadelphia / Wiganiae (schilleriana x stuartiana), kirjavalehtinen perhosorkidea. Pidin lehtien lisäksi kovasti myös kukan väristä.Sitten silmiin osui Phalaenopsis Mini Mark, ruukussa oli kaksi taimea, joten siis kaksi yhden hinnalla.Venuksenkenkiä oli myös tarjolla, Paphiopedilum Maudiae coloratum oli mielestäni aika sievä.Toinen oli vielä nupullaan, mutta otin senkin mukaan.


Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä silmiini osui Cattleya LC Love Knot. Tämä on ensimmäinen katleijani, joten katsotaan kuinka käy.

Ostin myös muutamia vanhoja lehtiä ja innostuin uudestaan Vandoista. Onneksi luin lehdet vasta illalla kotona, joten Vandat saa jäädä ensi vuoden näyttelyn tuliaisiksi.