keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Raakaruokinta päiväkirja


Aloituspainot 10.11.2014

Honey 7,2 kg
Jedi 52,8 kg (keväällä 50 kg -> sairastelua (eturauhanen) -> syksyllä 45 kg)

Jedin turkki hyväkuntoinen ja kiiltää, oikea korva kutiaa. Honeyn turkki samea ja pehmeän huopaantuva, pureskelee tassujaan, kutiaa.

Annoin ulkoloishäädön, Frontline
Kuivamuonaa koko ajan saatavilla (näkyy kuvassa vasemmalla).

Aloitus 200 g sika-nauta jauhelihaa -> aamupäivällä 100 g, illalla 100 g. En huomannut katsoa, paljonko söivät kuivamuonaa. Iltapäivällä kakka kiinteää.

Ongelma nro 1: Flegmaattisesta kotikoirastani kuoriutuu metsästävä peto, kun ruokana on jauhelihaa. Mieheni ei pärjää ruokintatilanteessa Jedin kanssa, minun on pakko ruokkia koirat itse, muuten Jedi syö Honeyn ja Honeyn ruoat. Täytyy katsoa, rauhoittuvatko ruokintatilanteet ajan kanssa.

11.11.2014, toinen päivä

Vatsat aamulla edelleen kunnossa. Aamiainen sujui Jediltä vähän rauhallisemmin kuin eiliset ruokinnat, mutta erotuomaria vielä kaivataan. Käymme Jedin kanssa selkeää tahtojentaistelua, mutta olen edelleen niskan päällä ja ruokatavoista pidetään kiinni. Kaikki istuvat ja odottavat, kunnes ruokakupit ovat lattialla, minä nousen seisomaan ja annan luvan mennä kupille. Kaikki syövät oman kupin loppuun, ennenkuin toisten kupeille rynnitään. Ja Honey ei ole osa päivän liha-ateriaa...

Sika-nauta jauhelihaa -> aamupäivällä 100 g, illalla 100 g
Kuivamuonaa meni 235 g

Ongelma nro 2: Jäinen liha on muistettava ottaa pakkasesta tai aamiaista ei tule.
Ongelma nro 3: Tuolla hotkimisella Jedi saa vatsalaukun kiertymän
Ongelma nro 4: ei liity raakaruokintaan, mutta paljastaa sen, mitä epäilin, Jedi paastoaa, se on syönyt päivän aikana korkeintaan 335 g ruokaa, mikä on vähän, kun tarve on 2% painosta eli noin kilo.

12.11.2014, kolmas päivä

Vatsat ok, ei ongelmia. Ruokinta sujui jo paljon rauhallisemmin kuin eilen, eikä Jedi hotkinut ruokaansa. Kävin eilen ostamassa Aptus Multidog -jauheen, PlagueOffin ja Nutrolinin.

Sika-nauta jauheliha -> aamupäivällä 250 g, illalla 250 g

20.11.2014, yhdestoista päivä

Vatsat ok, ei ongelmia. Ruokinta sujuu rauhallisesti, Jedi malttaa jo maata syödessään. Rynniminen on loppunut. Ovat jo syöneet viikon verran täydet annokset lihaa ja vaikka kuivamuonaa on koko ajan tarjolla, sitä ei enää syö kukaan. Kaikki kolme koiraa kutisevat edelleen (Jedi, Honey & Rousku kääpiövillakoira 5 kg).

Ongelma nro 5: Jedi jätti aamuannoksesta 170 g syömättä. Se meni haluttomasti kupille ja pienellä houkuttelulla alkoi syömään, mutta jätti ruoan kesken. Onko annos liian suuri? Onko sillä maha kipeä? Johtuiko kuivamuonapaasto jostain vakavammasta sairaudesta, joka aiheuttaa paastoa nyt, kun suurin innostus raakaruoasta on mennyt ohi? Tämä on yksi syy, miksi en pidä raakaruokinnasta. Oletus on, että koiralla on joka aterialla täsmälleen sama nälkä / tarve syödä saman verran ruokaa joka aterialla.
Ongelma nro 6: Koska aamuruoassa on kaikki vitamiinit, kalkki jne, ne jäävät nyt syömättä.
Ongelma nro 7: Lihaa joutuu heittämään roskiin jos se ei mene kaupaksi saman päivän aikana.

21.11.2014

Syömättömyyden syy selvisi, Jedillä on ripuli.

14.12.2014

Ongelma nro 8: Aptus Multidog aiheuttaa hirveän janon koirille = niillä on valtava pissahätä öin ja päivin. Multdogissa on Natriumia (Na) 0,4 mg/g. Juttelin Messarissa Aptuksen ständillä eläinlääkärin kanssa ja hän ehdotti kokeilemaan viikon raakaruokintaa ilman Multidogia ja sitten katsomaan palaako jano. Jano katosi ja palasi. Nyt sitten ongelmana, mistä kalsium. Aptuksen omassa kalkkijauheessa on vähemmän kalsiumia kuin multidogissa. Eli taasen mietintämyssy päähän ja kalkkivalmistetta etsimään.

Ongelma nro 9 on ongelma nro 2: jos lihaa ei ota pakkasesta, on aamulla jäinen klimppi odottamassa nälkäisiä.

Olen melkein valmis luovuttamaan ja siirtymään takaisin kuivamuonaan.  Melkein... Yritän vielä kerran.

28.12.2014

Ongelma nro 10 on jo ollut ennen raakaruokinnan aloittamista, mutta tajusin sen vasta nyt. Jedillä on närästystä. Siihen on kaksi tehoavaa lääkettä Antepsin & Rennie, mutta... Artikkeli koiran närästyksestä.

10.1.2015

Nyt riitti, olen täysin kypsä raakaruokintaan. Liian hankalaa ja lopputulos ei vastaa odotuksia.
Painot 10.1.2015
Honey 7,8 kg (lihonnut 2 kuukaudessa 300 g) -> huono juttu
Jedi 55, 5 kg (lihonnut 2 kuukaudessa melkein 3 kiloa) -> hyvä juttu

Ongelma nro 11 on ongelma nro 10, närästys jatkuu huolimatta ruoasta ja lisäksi ripulikohtauksia tulee enemmän kuin kuivaruokinnalla (=osa lihasta voi olla huonolaatuista)

Ongelma nro 12, liha on 800 g:n pötköissä ja jäisiä pötköjä on hankala käsitellä. Jos niitä olisi myynnissä 400 g:n paketeissa samaan hintaan, annostelu olisi paljon helpompaa.

Ongelma nro 13, lisäravinteiden pitäminen tasapainossa on hankalaa. Epäilen, että kalsiumvalmiste ei sovi, mutta sen vaihtaminen tuntuu todella hankalalta, sillä en ole tyytyväinen markkinoilla oleviin vaihtoehtoisiin valmisteisiin.

28.2.2015

Kuukausi on menty Barking Heads ankalla ja Rouskulla on korvatulehdus ja lääkitys. Jedillä on korvatulehdus alkamassa, samoin Honeylla. Jedin turkki on ihan pystyyn kuollut, se on samea ja huovassa. Koirat raapivat itseään. Jotain on pakko keksiä eli päätin kokeilla puuroa (kaura & sika-nauta jauheliha).

1.3.2015

Jedi oli suihkauttanut ripulit pitkin olohuoneen seinää. Ilta-ateria oli ok, mutta aamuinen ateria sitten liikaa. Siirrytään Pure Natural ruokaan. Blogikirjoitus ruokintahelvetistäni.