keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Cooperin testi


Työnantajani kannustamana osallistuin urheilupäivään ja juosta kipsautin Cooperin testin. Perusrapakuntoisena tavoitteeni oli ainoastaan tutkia, onko kuntoni rapistunut sitten tammikuun, jolloin juoksin Cooperin viimeksi. Silloin sain tulokseksi 1342 metriä ja mieheni juoksi 1962 metriä.

Ainoa päätökseni oli, että jos kuntoni on laskenut, HARKITSEN jotain kuntoiluun liittyvää. Huomaa lavea muoto päätökselle. Olisin luultavasti hyväksynyt myös vaihtoehdon: katso telkkarista urheilua.

Minun kuntoni oli puoli vuotta sitten huonon ylärajoilla, jos olisin juossut 60 metriä enemmän, olisi kuntoni ollut keskitasoa. Mieheni kunto oli silloin keskitason ylärajoilla, 40 metriä enemmän olisi tuonut tulokseksi hyväkuntoinen.

Arvatkaapas kuinka kävi? Minä juoksin 1550 ja mieheni juoksi 2400. Nyt olen todistettavasti kunnoltani keskitasoa ja mieheni on erittäin hyväkuntoisen rajalla. Minun osaltani, voin huoletta jatkaa penkkiurheilua ilman sen kummempia paineita.

Kuriositeettina, samaan aikaan pyöri kävelytesti ja heidän nopein kävelijänsä oli vuoroin edelläni, vuoroin takanani. Juoksin suorat ja kävelin kaarteet, joka on hyväksi havaittu strategia Cooperissa. Keskinopeuteni oli 7,46 km/h (11,7), maks nopeus 11,8 km/h (15,6), keskisyke 174 bpm (157), maksimisyke 185 bpm (165). Mieheni luvut suluissa.