maanantai 23. heinäkuuta 2012

Maalari maalasi taloa...


Rakennusten maali oli maalattu 70-luvulla ja jopa uusavuton kaupunkilainen ymmärsi, että oli aika tarttua pensseliin. Asiaa oli kyllä pohdiskeltu perheen voimalla, mutta pensseliin ei ollut tarttunut kukaan.
Niinpä päätin, että inspiraation odottaminen saa loppua ja kaivoin naftaliinista kaksi raavasta aikamiespoikaani vedoten vanhuuden heikkouteeni ja avun tarpeeseeni. 

Ollakseni inspiroivana esimerkkinä kiipesin saunan katolle ja aloitin sieltä käsin kattojen puhdistuksen. Koska perheeni tietää maata kaatavan korkean paikan kammoni (en uskalla nousta edes keittiön tikkaille), oli pakko pyytää siippaani ottamaan valokuvan todisteeksi.


Katolta käsin maisemissa ei ollut valittamista. Kun olin pieni, minulla oli oma maja saunan piipun kyljessä, raahasin sinne kaikki leluni.


Katot olivat noin kymmenen vuoden lehtimössössä, samoin rännit. Tiukkaa harjaamista ja tulosta alkoi syntyä.

 

Alla maastoutunut mustaterrieri.


Sitten näitä "Voi PRRRRRKL" -ylläreitä. Kun kaivoimme lehtimössön seasta saunan hirsiä esiin, alimmat hirret olivat aivan lahoja. 


Jotkut meistä eivät viitsineet suotta stressata, vaan etsivät itselleen sopivan mukavan lepopaikan.


Tarkkasilmäiset lukijat bongaavat alla vasemmalla olevasta kuvasta katolla keikkumassa kuopukseni. Oikealla esikoiseni, saunan seinää viimeistelemässä.

 

Itse kävin portaiden kimppuun


Ja ihailin portailta vauhdilla valmistuvia saunaa ja liiteriä.


Kun silmä vältti... Danaaaa!!! Vastamaalatulle portaalle EI VOI mennä päivänokosille!


Veranta valmistui, sauna ja liiteri valmistuivat 

 

Portaat valmistuivat, liiteristä tuli kuin uusi

 

Ja saunasta tuli juuri sellainen kuin halusin :)