torstai 7. heinäkuuta 2016

Nose Work tapahtuma


Sain tilaisuuden osallistua kahden koirani kanssa Ron Gauntin kahden päivän vierailuun, jossa oli molempina päivinä Nose Work -koe ja lopuksi kolmen tunnin luento.

Koko elämänsä koirien kanssa viettänyt Ron Gaunt on tehnyt mittavan uran USA:n poliisikoirien parissa 40 vuoden ajan. Hän on työskennellyt Inglewoodin poliisilaitoksella koiraohjaajana sekä pääkouluttajana, saavuttanut useita kansallisia sertifikaatteja sekä räjähde- että huumekoirien koulutuksesta. 

Hän on kouluttanut etsintäkoiria myös yksityisen yrityksensä Travel’n ManDogsin kautta ja toimii edelleen erikoisetsintä- ja suojelukoirien koulutuksen parissa. Hän kehitteli vuonna 2008 yhdessä kollegoiden kanssa koko kansan hajutyöskentely-lajin, joka saavutti pian räjähtävän suosion. Siitä asti hän on ollut kysytty kouluttaja ympäri USA:ta sekä myös Euroopassa. 

Gaunt on käynyt kaikissa Pohjoismaissa auttamassa Nose Work-harrastusta alkuun ja kouluttanut ensimmäiset kouluttajat. Ruotsissa, jossa Nose Work on vuoden 2017 alusta Ruotsin Kennelliiton virallinen laji, hän on kouluttanut kouluttajia ja tuomareita jo vuodesta 2014.


Mukana oli Jedi ja Zorro kisaamassa, Rousku ja Bruno turistikoirina ja mieheni kennelpoikana.


Radat olivat kivoja, ekana päivänä Zorro loisti, toisena päivänä Jedi veti pidemmän korren.


Ulkoradat


Bruno uuvahti, sillä ei ole kokemusta pitkistä kisapäivistä


Kaverukset


Viimeiset viisauden sanat ennen h-hetkeä


Maanantain sisäetsintä


Leiripisteemme


Maanantain ulkoetsintä rekassaJa luento tapahtuman huipennuksena