sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Pennut viikon ikäisiä

 


Pennut ovat jo viikon ikäisiä! ihan valtavasti ovat kasvaneet ja kehittyneet parissa päivässä. Luonteetkin tulevat koko ajan paremmin esille pennut voivat erittäin paksusti, viimeisetkin ovat jo yli puoli kiloa ja muutama jo yli 700g 

Painot syntymä ja 1vk iässä

Pojat
Musta 310g - 634g
Vihreä 280g - 504g
Harmaa 330g - 650g
Keltainen 380g - 740g
Ruskea 340g - 634g
Sininen 380g - 720g
Oranssi 280g - 629g
Tytöt
Lila 310g - 540g
Punainen 300g - 527g
Persikka 307g - 629g

Pennuista tosiaan alkaa tulla koko ajan vaativampia ja menevät jo vauhdilla puolikävelyä eteenpäin. Tissitkin löytyvät helposti ja maitoa riittää hyvin kaikille. Dinah on nyt keksinyt ulkona ollessaan kaivautua terassin alle ja joka kerta tulee aivan mustana takaisin. Ja kun sitä pitää pestä koko ajan, niin turkki ei ole tykännyt hyvää. Pitää nyt illalla laittaa sekin kuntoon kun viihtyy jo hetken pidempään pois pentulaatikosta .

Oranssi, keltainen ja persikka ovat kunnon rohmupossuja, hakkaavat muut tisseiltä pois ja voisivat olla muutenkin sopivia aktiiviseen kotiin. Musta taas on kunnon touhupetteri joka on aina jossain tutkimusmatkalla. Diudi oli pentuna samanlainen, rakasti tutkia paikkoja, mutta kyllähän se sylissä viettää paljon aikaa. Harmaa, lila, punainen, sininen ja ruskea ovat niitä keskivälin koiria ja ovat mielestäni sopivia harrastus ja terapiakäyttöön. Vihreä onkin sitten valtavan suloinen rauhallinen ja kiltti poika joka sopii rauhalliseen harrastavaan perheeseen tässä nyt yleisesti mitä olen tähän mennessä ajatellut, on ihana seurata mitä näistä kehittyy toki voihan se olla, että kaikki muuttuu jo parissa viikossa, mutta mielenkiintoista nähdä.

Dinah alkaa pikkuhiljaa viettää enemmän aikaa pois pentuaitauksesta, se käy lähinnä imettämässä ja putsaamassa pennut ja sitten se tulee ulkopuolelle nukkumaan. Se kyllä nukkuu lähellä, mutta selkeästi alkaa kaipaa vähän sitä omaa tilaa ilman kuumia hyvällä ruokahalulla olevia hampaattomia pirajoita. Pentuaitaus alkaa muutenkin käymään pieneksi, joten sitä pitää tänään suurentaa.