tiistai 30. heinäkuuta 2013

Vanhapoika


Pallerokaktus jatkaa kukintaa ja kukkivista kaktuksista innostuneena...

...laitoin ilmoituksen, että etsin vanhaapoikaa. Sain ilmoitukseeni vastauksen, että sellainen olisi tarjolla. Lähdin hakemaan ja sainkin 70 vanhaapoikaa. Olin hetken äimistynyt jutun saamasta käänteestä, mutta sitten sain 67 vanhaapoikaa ujutettua Viherpajalle (kiitos heille), en olisi raaskinut heittää niitä pois. Mieheni on juuri ja juuri toipunut shokista.


Viherpajalla oli mainiot kaktusvalikoimat ja löysin kaikkea kivaa. Keltainen banaanikaktus... Echinopsis chamaecereus, kotoisin Pohjois-Argentiinasta, helppohoitoinen, muodostaa mättään, jossa noin sormenpaksuisia versoja. Keltainen ns. banaanikaktus on variaatio tästä kaktuslajista.

Vasemmalla oranssi versio ja oikealla keltainen, jossa oli iso kukka & runsaasti nuppuja.Mansikkakaktuksia, vaaleanpunainen ja lila, alkuperä pallerokaktus Gymnocalycium mihanovichii var. friedrichii.Tuo vaalea oli kiva, mutta ei mitään hajua, mikä se on.


Sitten vanhapoika etsintäni tulosta, sain postitse viisi pikkupalleroa, jotka näyttävät erilaisilta, kuin aiemmin saamani vanhapoika. Nämä ovat vaaleampia, sekä rungoltaan että piikeiltään. Vanhapoikakaktukset ovat echinopsis -sukuun kuuluvia, joten odotan mielenkiinnolla, minkälaisiksi nämä kasvavat ja millaisia kukkia ne tekevät.