lauantai 22. helmikuuta 2014

Koiratanssituomarina Viialassa


Niin se vain tämänkin päivän kisa saatiin tuomaroitua, vaikka kunto meinasi loppua kesken flunssan vuoksi. Koirakkoja oli vajaa 30 ja aloitimme HTM:llä. Aina kun katson koirakkoja, joilla on hyvät positiot, huokaisen hieman, kun mietin omia koiriani ja päätän, että huomenna...

Taso oli aika tasaista, isoja yllätyksiä ei ollut suuntaan tai toiseen. Kaksi koirakkoa jäi mieleen, kumpikaan ei ollut teknisesti hyvä esitys, mutta toisessa esityksessä koiran into ja suhde omistajan kanssa oli aivan mainio, pidin parista kovasti, vaikka kummallakin näytti olevan pallo vähän hukassa. Toinen pari, joka jäi mieleen, ohjaaja esiintyi todella kauniisti, koira vähän vain "hengaili mukana", mutta kun tuo esitys hiotaan kuntoon, siitä tulee mahtava. Muutama koirakko oli konkariesiintyjiä, joiden esiintymistä on aina ilo katsella. 

Jos jostain pitää nurista, niin se mikä riepoo, on HTM esitys, jossa paino ei ole positioissa, vaan kikkailussa (freestyle) ja päinvastoin freestyle esitys, joka on HTM + kaksi kolme temppua. Tosin se ei ole kiellettyä, mutta tuomareiden kanssa jupisimme, että otamme asian esille tuomaripäivillä, sillä ilmeisesti se nyppi muitakin tuomareita kuin minua.