sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Voittaja 2012 ja vaihdokasNiin se taas pyörähti "vuoden tapahtuma koiramaailmassa" eli Messukeskuksen Voittaja näyttely käyntiin. Tänä vuonna kehissä olivat Jessie ja Chanel, tuomarina Beradze Iuza Georgiasta.

Chanel JUN ERI: "Nice female. Enough correct proportions. A little short hindquarters and open angulations. Nice head. Correct top and under lines. Enough good quality coat".
Jessie JUN ERI:" Nice female. Enough good proportions of the body. Enough strong back. Deep chest but (?) elbows. Not enough good pronounced angulations of hind quarters".

Kuriositeettina tämän vuoden meille sattuu ja tapahtuu tarina: 

"Laitoimme koirat illalla kenraaliharjoitusten jälkeen ja olimme molemmat melko väsyneitä. Maiju tuli hakemaan Jessiä ja otti koiransa. Yael heitti Chanelin omaan kotiin matkansa varrella. Sitten tuli tekstari, onko tämä Jessie? Ja toinen, onko tämä Chanel? Yael vastasi kummallekin, no tottakai on. Ja uskokaa tai älkää, kumpikin uskoi höperöä tytärtäni. 

Maiju mietti, miksi duracel pupu ei mene nukkumaan, vaan leikkii ja riehuu leluilla, joista ei ole koskaan välittänyt. Ja miksi ihmeessä kasvattaja valitteli takuista, kun koira on täysin takuton? Miten sen ruokahalukin on noin kasvanut? No, ehkä se vain piristyi kasvattajan luona ja tuli levottomaksi.

Toisaalla taas Maritta mietti, miksi Chanel parka on niin apaattinen? Mitä ihmettä kasvattaja on sille tehnyt? Huutanut rumasti? Se ei leiki leluillaan, sille ei maistu ruoka, se ei tule viereen nukkumaan... Ja miten sille on ilmestynyt takkuja, sillä ei varmasti ollut takkuja, vai oliko sittenkin...? Ja onko se laihtunutkin? Onko se sairas?

Aamulla haimme Chanelin porukat ja... Chanel on ollut tosi outo... Yael nappasi koiran: tuo mikään Chanel ole, sehän on Jessie! Mutta uskomatonta mutta totta, Maijukaan ei tajunnut saaneensa väärän koiran. Hah hah, laitetaanko tämä yön ja pimeyden piikkiin?"

Mitä tästä opimme? Jos koirasi on outo meiltä tultuaan, katso onko se vaihdokas :)