perjantai 1. helmikuuta 2013

Matkan runko
Aika nopeasti tulimme mieheni kanssa lopputulokseen, että reissu olisi patikkareissu rinkkoineen ja vaelluskenkineen. Matkan yksi keskeisimmistä kohteista olisi Inka Trail.

Mietittäväksi jää, jaksanko / pystynkö minä menemään perusreitin vai onko minun tyydyttävä lyhennettyyn reittiin. Se on jo päätetty, että ihan juna/bussikuljetus ei ole vaihtoehto. Haluamme kokea luonnon ja paikan tunnelman itse, emme ikkunan takaa.

Perusreitti on 48 km (?) ja moni matkanjärjestäjä tekee sen neljässä päivässä, jolloin päivämatkaa tulee noin 12-15 km / päivä. Reitti ei sinällään ole hankalakulkuinen, mutta haastavaksi sen tekee vuoristoilma.  Korkeimmillaan reitti vie 4215 metrin korkeuteen.

Mutta jotta pääsisimme tuonne asti, on ensin lennettävä Frankfurtiin (Condor Airlines) tai Amterdamiin (KLM). Esimerkiksi Condor Airlines lentää Limaan 929 eurolla (edestakainen matka / henki), KLM 1363 eurolla. Ryanair lennättää Frankfurtiin 43 eur / suunta.

Limasta on jatkettava matkaa sisäisellä lennolla Cuscoon (65 dollaria / suunta). Cuscossa suositellaan parin päivän pysähdystä, jotta elimistö tottuu korkeaan ilmaan. Cuscosta on Machu Picchuun 80 km (?).  Cuscosta matka junalla Machu Picchuun kestää neljä ja puoli tuntia ja maksaa 48 dollaria / suunta. Pääsymaksu on 44 dollaria (maksettava etukäteen). Matkailijoiden määrä on rajoitettu ja turistikaudella (kesä-syyskuu), kävijöitä voi olla 2500 / päivä.

Lähellä olevia muita paikkoja: Titicaca, Puno, Arequipa, Ilo, Tacna, Nazca.
2 viikkoa esim: Lima-Cuzco/MP-Titicaca-ArequipaKaleva-travel, hinnat noin 4400 eur / henkilö, 9 vrk

Kilroy, Peru

Kilroy, matka alkaa Cuscosta, inka trail 779 eur

TripAdvisor

Lonely Planet

Inca trail, SAS travel, Lilli suositteli 580 dollaria

Inca trail, SAS travel, 2 päivää 395 dollaria

Jokiristeily

***

3.2. Esikoiseni yrittää pelotella minua videolinkeillä